Skip to main content

SLO Fan koordinator på tur

SLO/Fan koordinator med idé & sammendrag af turen til træningslejr i Belek.

Så er jeg tilbage i Danmark efter 7 spændende, givende og lærerige dage på træningslejr med SønderjyskE´s superliga hold. 

Nu har jeg været SLO i halvanden sæson på frivillig basis. Det sidste ½ år som SLO ansvarlig, SLO opgaven er et B-krav fra divisionsforeningen og UEFA dvs. at klubben skal have tilknyttet en SLO. Som SLO er man  primært bindeled mellem klubben og fans, og skal sikre den gode dialog mellem begge parter. Jeg/vi er heldigvis så heldige at vores fanklub og fans har sådan et godt forhold til klubben i forvejen. Klubben er god til at lytte til os fans, og vores meninger er vigtigt for dem og bliver også vægtet og prioriteret meget højt i forhold til alt hvad der berører os som fans.

Arbejdet som SLO/Fan koordinator

Det er ikke her det meste af arbejdet ligger. Men er naturligvis altid klar hvis der skulle blive brug for det i fremtiden. Som SLO har du mange andre opgaver. Man har bl.a. skriftlig kontakt med de andre klubbers SLO’er inden hver hjemme- og udekamp. Som SLO skal du også søge om tilladelse hvis du vil medbringe større tifoer, kameraer og andre ting som ikke indgår i den fælles tifo standard. Du holder også møde med sikkerhedschefer, vagter og politi inden kampe. Man er en blæksprutte på kampdage. Man går rundt på stadion, lytter/snakker med folk der har lyst, man hilser kort på udebanefansene og deres SLO sammen med vores modtagerperson. Ellers ser man fodbold, men skal være forberedt på at blive hevet til side og gå til en anden opgave hvor der kan være brug for en. Alt i alt en super spændende opgave, som jeg elsker at udføre.

SLO/Fan koordinator med på træningslejr

Men tilbage til træningslejren. Netop pga. overnævnte syntes jeg det kunne være vigtigt som nyere SLO at være med til at prøve også at skabe et endnu bedre forhold mellem os fans og klubbens spillere og stab generelt end den allerede er i forvejen. Derfor kontaktede jeg allerede Glen og Haysen tilbage i november for foreligge dem min idé. Jeg havde så et rigtig fint møde med Haysen hvor vi snakkede om hvordan begge parter ville få mest ud af det. Vi blev enige om at jeg skulle holde et oplæg for spillerne og staben om bla. SLO arbejdet, hvad vi fans arbejder med og har gjort af tiltag i nyere tid samt nogle af de mindre ønsker vi har haft til vores spillere.

Afsted mod træningslejren det gik

Som sagt, så rejste jeg den 30 Januar (dagen efter spillerne) til Tyrkiet hvor jeg valgte at bo på nabohotellet, hvor jeg ankom kl.03:00. Det vil måske undre nogle at jeg gjorde det på denne måde. Men for mig var det vigtigste at kunne følge spillere og stab for det sportslige. Og lade dem være privat personer når de var på hotellet for at slappe af. Denne del føler jeg har fungeret rigtig godt for begge parter. Efter nogle få timers søvn mødtes jeg med den lokale guide der var der til at klare alt det logistiske arbejde for holdet på træningslejeren. Første dag kørte guiden mig ud til træningsanlægget som lå godt 8 minutters kørsel fra hotellerne. Kort efter min ankomst derude, ankom spiller bussen og jeg fik en virkelig varm velkomst af alle sammen. Det blev til lidt smalltalk, samt hilst på de første af vores nye spillere.

Første træningskamp

Jeg var så heldig at jeg var kommet derned samme dag som vi skulle spille første træningskamp mod Bohemians Prag og samtidig var der jo også transfer deadline. Første træningskamp vandt vi helt fortjent med 3-0 hvor vi klart var det bedst og stærk spillende hold. Så dag 1 blev en super spændende dag, både spille og transfer mæssigt.

Dag 2 på træningslejren

Samme rutine som dagen forinden. Kl. 09:30 var der afgang med bussen mod træningsanlægget. Den flotte natur af bjerge med sne på toppen dannede et flot panorama med spillerne i forgrunden, der knoklede hårdt og intenst. Efter 2 timers træning prøvede jeg at skyde et straffespark mod Mirkovic. Mit første straffespark går 10-20 meter forbi højre side af målet. Jeg er heldig at få en chance mere. Dygtig som vores målmand er, har han læst mig og redder den helt ude ved venstre stolpe. Men ingen skam at brænde til en superliga målmand. Efter dette, gik turen tilbage til hotellerne til middagsmad og hvile inden dagens anden træning. Dagens eftermiddagstræning bød på 19 graders varme og der blev trænet intenst og med højt humør. En skøn dag med hele truppen, og en dag hvor man er kommet tættere på folk. Som var ønsket med turen.

Dag 3 – SLO/Fan koordinator på opdagelse

Den 3. dag i Belek, blev lidt anderledes end de andre 2 dage. Da jeg for første gang kunne sove lidt længere da der til formiddag ikke var træning på træningsbanen. Så min formiddag i dag blev brugt på at gå lidt på opdagelse på hotellets kæmpe område. Hvilket viste sig at være noget af en opgave. Selvom det var dag 3 jeg var der så var der mange ting jeg stadig ikke vidste eksisterede på hotellets grund.

Anden træningskamp

Efter en god gang middagsmad gik turen så mod stadion hvor træningskampen mod Backa Topola skulle spilles kl.15:00. Overskyet, men trods alt i 15 grader. Jeg kunne så læse i medierne at vi skulle være blevet savet over af Serberne. Det var ikke helt samme kamp jeg så vil jeg sige. Serberne kom klart bedst fra start og spiller en stærk 1 halvleg. I anden halvleg har vores unge trup meget mere styr på sagerne og vi har endda nogle gode chancer for at komme tilbage i kampen. Savet over nej, men mere en lærerig kamp. Turen gik med bussen tilbage til hotellerne, hvor der ved ankomst ventede fødselaren Gartenmann en overraskelse fra nogle af sine holdkammerater. De bar ham gennem hele hotellet for at smide ham i den kolde udendørs pool. Efter aftensmaden, blev resten af aften brugt på afslapning og nogle sidste forberedelser til mit oplæg for spillerne.

Dag 4 – stille og rolig dag

Dag 4 var en rolig dag på kontoret for mig , så der var ikke det helt store berette dernede fra denne dag.
Jeg var med ude for at følge formiddagens træning på træningsanlægget. Som de andre dage, så knokler hele vores trup og stab hver dag intenst. Det er en fornøjelse at være med og få lov til at deltage og opleve alt på så tæt hold. Hvis der skulle være nogle der stadig tror at det er en form for ferie for folk at være på træningslejr så kan jeg i den grad bekræfte at det er det ikke. Da der ikke var nogen træning til eftermiddag var den fri til at jeg kunne komme ned og afprøve hotellets spa område og lade op til de sidste dage af træningslejren. Der blev nok at se til de sidste 2,5 dage inden turen gik tilbage til Danmark igen. 

Dag 5 – oplæg for spillerne og staben om SLO/Fan koordinator arbejdet

Det var en begivenhedsrig dag. Dagen startede med formiddagstræning, for hele truppen. Dog på en anden bane end tidligere. Efter træning var det min tur. Det var med sommerfugle i maven at jeg stillede mig op foran alle spillere og hele staben. Jeg holdte oplæg om rollen som SLO/Fan koordinator. Hvilke tiltag og projekter der pt. arbejdes på fra fanklubbens og Blue Sections side, og dem der allerede er udført. Afslutningsvist fremlagde jeg de ønsker der var fra fans til spillerne. Der blev taget rigtig godt imod mig og mit oplæg, hvilket er helt fantastisk. Både spillere og stab lyttede og var meget interesseret. Det kom mig for øre at nogle havde googlet lidt. Vi fans har et fantastisk forhold til klubben og truppen i forvejen, men jeg er sikker på at den bliver endnu stærkere i fremtiden. Eftermiddagen forløb med lidt let træning før træningskampen mod Shakhtar Donetsk.

Dag 6 – næstsidste dag på træningslejren

Dag 6 var næstsidste dag på træningslejren i Belek. Dagen startede med formiddagstræning i lettere overskyet vejr, som så blev til regn ca. halvvejs inde i den omkring 2 timer lange træning. Da træningen var veloverstået gik turen tilbage til hotellerne for at få lidt middagsmad og gøre klar til træningskampen mod Shaktar Donetsk, som skulle spilles kl. 17:00 lokal tid. Rygterne gik allerede om formiddagen på at Shaktar ville stille med stort set deres førstehold om aftenen. Vejret begyndte at blive dårligere og det ruskede og regnede godt det meste af dagen. Da klokken så blev 15:30 satte bussen kursen mod et for mig nyt anlæg hvor træningskampen skulle spilles. Vejret var blevet bedre, det blæste lidt, men der var tørt og 18 grader. Ankommet på anlægget hvor kampen skulle spilles, gik der ikke længe inden det begyndte at blæse op og regne og det blev kun værre.

Tredje og sidste træningskamp

Ganske rigtigt. 8 af 11 var i startopstillingen ved sidste ligakamp. 10 af 11 var i startopstillingen i 1-1 kampen mod Manchester City. Vi kommer godt fra start og dominerer det meste af første halvleg. Vi har mange chancer og kommer fortjent foran 1-0. Som var pause stillingen. Shaktar foretog nogle ændringer og kommer bedst fra start i anden halvleg. De udlignede til 1-1 ved et frispark. Vi kæmpede videre og skabte chancer. Kort efter kom Mielitz for sent ud til en bold og rammer en modspiller. Dommeren peger på straffepletten. Shaktar scorer sikkert til 2-1. Drengene kæmper videre og kom til gode chancer og afslutninger.  Det gjorde Shaktar også. Så skete det, Peter Christiansen med en afslutning på kanten af feltet og bolden går i mål. 2-2. Jeg fik kuldegysninger af målet og comebacket. Det endte med at være slut resultatet efter en flot kamp, mod en stærk modstander.

Dag 7 – sidste dag og hjemrejse

Hvis man tror at der ikke trænes fordi der var hjemrejse dag, så kan man tro om. kl. 09:00 var der afgang fra hotellet mod træningsanlægget. Så i støvlerne og i gang med at træne i 2 timer. Som de har gjort det meste af tiden. Efter træning var det tilbage til hotellet for at spise middagsmad. Bussen mod lufthavnen afgik kl.13:00 tyrkisk tid. Godt ankommet til lufthavnen, blev der tjekket ind og gjort klar til flyrejsen hjem med afgang kl. 15:30. Vi var kommet godt om bord på flyet, som begyndte at trille mod startbanen. Inden vi pludselig kørte tilbage og måtte forlade flyet. Der blev fundet en teknisk fejl. Med 2 timers forsinkelse lettede flyet. Efter man havde rettet fejlen. Vi landede sikkert i Hamborg omkring 18:45. Her hoppede jeg med spillerbussen og blev sat af ved grænsen. 7 fantastiske dage for mig var slut.

Konklusion på træningslejren

Det har været 7 helt igennem fantastiske, spændende, udfordrende og lærerige dage for mig. Meningen med denne tur for mig var jo at bringe fans og klub/spillere/stab endnu tættere sammen end vi faktisk er i forvejen. Lykkedes det? Mit umiddelbare svar er JA! Selvfølgelig må fremtiden vise om det så også er sådan, men en ting er sikkert, via denne tur har vi efter min mening og bedste overbevisning taget et kæmpe skridt i den rigtige retning og det bliver rigtigt godt. Jeg har oplevet klub/spillere og stab med helt nye øjne. Jeg har været tæt på dem alle sammen, jeg har sat med i spillerbussen hver dag. Jeg har set dem træne intenst hver dag, og set hvor det har båret holdet hen i træningskampene. Jeg har været med dem helt tæt på, i omklædningsrummet og oplevet den passion og vilje der er for klubben og logoet!

De sidste ord fra SLO/Fan koordinator

Jeg troede, at jeg vidste meget om klubben. Jeg er blevet klogere på mange områder. Jeg kan også bruge det i mit virke som SLO. Jeg tror vi går en lys fremtid i møde. Hele vores trup ser spændende ud. Vi starter superligaen op igen på et færdigbygget og lukket stadion. Helt ny Blue Section hvor mange fans har lagt mange penge, arbejdstimer og kræfter. Så det gør oplevelsen på stadion bedre for alle. Til sidst vil jeg opfordre alle, lige meget hvor på stadion man er, til at heppe. Sammen kan vi skabe en helt fantastik ramme og kulisse for holdet, og dermed pushe dem endnu mere til bedre resultater. Husk også dette når resultaterne ikke lige går vores vej. Med vores støtte og sammenhold kan vi løfte det til nye højder og det ser jeg frem til.

Vi ses på stadion mod Hobro.

De bedste lyseblå hilsner,
Patrick/SLO

Læs om den afgørende fase af sæsonen 2019/20 ved at trykke her.

Patrick har også været med i podcasten VoresKlub, som dækker SønderjyskE, for at tale om Hobro kampen og hans tur til Tyrkiet – lyt med ved at trykke her

Blue Section, Fan koordinator, SLO, SønderjyskE, SønderjyskE Fodbold Support, Træningslejr